Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά και δημιουργικά, να έχουν υγεία , δύναμη και υπομονή για να συνεχίσουν να στηρίζουν την οικογένεια και την κοινωνία, μέσα από τον πολύπλευρο ρόλο τους, με μαχητικότητα και θάρρος.

Η γυναίκα είναι η μάνα, η γιαγιά, η σύντροφος, η σύζυγος, η φίλη, η εργαζόμενη, η συνάδελφος. Είναι ο πυρήνας της κοινωνίας μας. Είναι εκείνη που μέσα από αγώνες κατάφερε να κατοχυρώσει τη συμμετοχή της με ίσους όρους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τα αυτονόητα.

Ως Δημοτική Αρχή τιμούμε αυτούς τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών, ενδυναμώνουμε το ρόλο και τη θέση τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και στην κοινωνία μας, στηρίζουμε τη γυναίκα και τα παιδιά της μέσα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τις δομές μας “Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών”, “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Κοινωνικό Παντοπωλείο”, “Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της Βίας των Γυναικών”, “Παιδικοί Σταθμοί”, “Βοήθεια στο Σπίτι”, “Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας”, “Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ”, “Κοινωνικό Φροντιστήριο”, δίνοντας προτεραιότητα κυρίως στην άνεργη, τη χαμηλά αμειβόμενη, την ανασφάλιστη, τη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, την πολύτεκνη , την κακοποιημένη, τη συνταξιούχο.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου